Parodontologie2018-10-29T11:52:47+00:00

PARODONTOLOGIE

Boala parodontala face referire la imbolnavirea gingiei, precum si a osului dintelui. In stadiul incipient, aceasta se manifesta prin sangerari ale gingiilor in momentul periajului dintilor. Aceasta este o forma usoara, cunoscuta sub denumirea de gingivita.

In stadiul avansat, boala se manifesta prin retragerea gingiei de pe dinti, acestia devenind mobili. De asemenea, are loc si retragerea osului, aceasta forma avansata purtand denumirea de parodontita marginala profunda. Netratata, boala parodontala duce la caderea dintilor.

Din ce cauza apare aceasta afectiune dentara?

Aceasta afectiune dentara este cauzata de placa microbiana dentara, la formarea careia contribuie diversi factori, precum: cariile netratate la timp, tartrul dentar, precum si edentatia. Alti factori mai sunt si consumul de alcool, fumatul, edentatia, ocluzia dezechilibrata.

In pronosticul acestei boli parodontale este importanta identificarea problemelor, dar si a tratamentului. Tratamentul va opri evolutia acestei boli prin impiedicarea distrugerii tesutului dintilor, a mobilizarii acestora si evolutia infectiei, respectiv, pierderea dintilor.

Igiena constanta previne aparitia afectiunilor si pastreaza sanatatea dintilor si a gingiilor.