Albire dentara, Fatete dentare2018-11-27T09:49:51+00:00

ALBIRE DENTARA, FATETE DENTARE

Albirea dentara inseamna folosirea unor produse de calitate superioara, aplicandu-se o tehnica neinvaziva. De exemplu, albirea folosind lampa special destinata pentru acest lucru, inseamna o activitate realizata intr-un mediu controlat.

Lampa pentru albire grabeste considerabil procesul, astfel incat culoarea dorita sa fie obtina in cel mai scurt timp. Totodata, culoarea obtinuta rezista o perioada mai lunga de timp, decat in cazul altor metode de albire.

Odata incheiat procesul de albire, pot aparea o serie de efecte adverse precum sensibilitatea dintilor atunci cand sunt consumate alimente si bauturi reci. Iar intensitatea senzatiei de durere depinde de la un pacient la altul. Insa, vestea buna este ca o modalitate de prevenire a senzatiei de hipersensibilitate este prin inchiderea canaliculelor dentinare. Acest lucru este posibil cu ajutorul unor geluri specifice pe care vi le punem la dispozitie.

Etapele tratamentului:

  • Igienizarea dintilor si a cavitatii bucale (etapa premergatoare);

  • Izolarea gingiilor, a tesuturilor bucale moi si a ochilor, cu dispozitive speciale din kit-ul profesional de albire;

  • Determinarea culorii initiale a dintilor, cu ajutorul cheii de culori.

Tratamentul de albire propriu-zis (realizat cu gelul de albire activat cu ajutorul lampii):

  • Determinarea culorii finale a dintilor, cu ajutorul cheii de culori;

  • Tratamentul impotriva hipersensibilitatii dentinare.

Cand nu este indicata o albire profesionala?

  • In cazul distructiilor coronare mari;

  • In cazul cariilor mari.

Gravitatea problemelor dentare poate fi insa stabilita numai de un medic dentist. In cazul problemelor dentare mai mici, este chiar recomandat ca albirea dentara sa se realizeze inaintea tratarii dintilor. De exemplu, in cazul cariilor de mici dimensiuni initial se vor albi dintii, pentru ca apoi sa se aplice o plomba in aceeasi nuanta a dintilor proaspat albiti.