Tu stiai care sunt etapele primei consultatii si cat de importanta este respectarea acestora?
Intampinarea pacientului
Pacientul este intampinat la receptie de catre personalul Front Desk unde va trebui sa completeze „Fisa pacientului”, care din punct de vedere medical este esentiala pentru medicul dentist , deoarece cuprinde anumite rubrici cu privire la istoricul medical al acestuia (daca sufera de o anumita afectiune sau daca urmeaza un anumit tratament medicamentos).
Discutia si examenul general
Medicul dentist va purta o discutie cu pacientul cu privirea la evaluarea starii generale de sanatate, in baza fisei completate de acesta. Acesta este momentul in care pacientul poate prezenta problemele stomatologice existente sau aspectele ce il nemultumesc, astfel incat medicul dentist sa-i poata prezenta cele mai eficiente solutii.
Examinarea cavitatii bucale
Medicul va examina cu atentie starea dintilor, gingiilor si a tesuturilor ce tapeteaza cavitatea bucala. Se va observa gradul de igiena , prezenta cariilor si a afectiunilor , cantitatea tartrului dentar, starea obturatiilor si a lucrarilor protetice existente. Pentru a diagnostica cat mai corect starea dintilor, medicul dentist va avea nevoie de o radiografie dentara ( de obicei o ortopantomografie). De cele mai multe ori, in functie de complexitatea cazului, se vor efectua cateva fotografii medicale, esentiale in realizarea planului de tratament. Exista situatii in care prima vizita se poate transforma intr-o trimitere si catre un medic specialist (implantologie, ortodontie, etc.).
Elaborarea planului de tratament
In baza consultului clinic , a investigatiilor radiologice si a setului de fotografii se va intocmi un plan de tratament care ii va fi prezentat pacientului intr-o sedinta ulterioara. Pacientul va semna acceptarea planului de tratament si din acest moment se va conveni impreuna cu indrumatorul de caz (personalul Front Desk) asupra programarilor si modalitatilor de plata. Pe toata durata desfasurarii planului de tratament , personalul Front desk ii va sta la dispozitie pacientului pentru orice nelamurire, rolul acestuia fiind crearea unei legaturi cat mai armonioase intre pacient si clinica.
In acest moment tu cunosti starea de sanatate a danturii tale? Cand ai fost ultima data la un consult stomatologic?
Lasa un comentariu