CEREC CAD-CAM, de la inovatie la eficienta!

Pentru ca stim cat de pretios este timpul pentru fiecare dintre noi, in clinica WhiteKiss folosim cel mai inovator sistem de restaurare dentara, CEREC CAD/CAM, care ne permite sa oferim servicii medicale rapide si de calitate.
Tehnologia CEREC CAD/CAM isi are originile la jumatatea anilor ’80, insa in ultimul deceniu a fost intens valorificata si i s-au adus foarte multe imbunatatiri.
Considerata o tehnica orientata spre viitor, in continua evolutie, este extrem de importanta atat pentru medicul stomatolog cat si pentru pacient, prin numeroasele avantaje pe care le ofera, acoperind trei arii: restaurare protetica, implantologie si ortodontie.
Astfel, pacientii nostri pot beneficia de coroane unidentare, incrustatii si fatete dentare intr-o singura sedinta, comparativ cu termenul de cel putin 7 zile si cel putin 2-3 programari in cazul tehnicii dentare clasice.
Cum functioneaza sistemul CEREC CAD/CAM?
Sistemul CAD/CAM se bazeaza pe o camera video performanta, atasata scanerului intraoral si care capteaza cu acuratete zona vizata, precum si dintii vecini si antagonistii. Astfel eliminam tehnica traditionala de amprentare, care pentru anumiti pacienti poate fi deranjanta. Pe baza imaginilor scanate, medical stomatolog realizeaza designul integral al restauratiei ce urmeaza a fi plasata pe dintele pregatit, prin doar cateva click-uri.
Dupa realizarea designului computerizat, informaţia este transmisă wireless aparatului de frezare ce utilizeaza instrumente foarte precise. Se va alege cubul de ceramica sau de zirconiu in functie de dimensiunea necesara si culoarea inregistrata anterior , iar dupa introducerea acestuia in unitatea de frezare, aparatul materializeaza amprenta digitala obtinuta, cu o precizie micronica.
Urmeaza apoi adaptarea coloristica a coroanei/lucrarii protetice de catre medical stomatolog (se pot crea diverse efecte precum transparente, pete, coloratii, astfel incat la final sa nu existe nicio diferenta intre aceasta si ceilalti dinti din cavitatea bucala a pacientului). Urmatorul pas este arderea acesteia pentru cateva minute in cuptorul special.
Ultimul pas este cimentarea. Aceasta se realizeaza cu o rasina speciala, pe dintele izolat de saliva cu ajutorul digii.

 

2019-06-06T15:08:45+00:00Dotari|0 Comentarii

Lasa un comentariu